Nieuws

'Slot hoog op lijst van mogelijke kanshebbers om Klopp op te volgen bij Liverpool'

'Slot hoog op lijst van mogelijke kanshebbers om Klopp op te volgen bij Liverpool'

20 april - 13:53 Laatste update: 14:39

Uit berichtgeving van This is Anfield blijkt dat Arne Slot als een van de serieuze kanshebbers voor het trainerschap bij Liverpool geldt. De oefenmeester van Feyenoord pronkt in de lijst van mogelijke opvolgers van Jurgen Klopp, die na dit seizoen vertrekt bij Liverpool.

Slot wordt onverwacht genoemd als een van de favorieten voor de functie van manager bij Liverpool. Eerder wees hij een aanbod van Tottenham af. Hoewel de aandacht vooral uitgaat naar Ruben Amorim van Sporting CP, suggereren bronnen dat Liverpool bij de keuze voor de opvolger van Klopp durf boven populariteit zal verkiezen.

Slot, die een indrukwekkend seizoen bij Feyenoord doormaakt en afgelopen zomer nog Tottenham afwees, is nu de derde favoriet bij de bookmakers met kansen van 12 op 1. Hij staat achter de 10/2 van Roberto De Zerbi. Amorim staat met 2 op 7 bovenaan de vermeende kanshebbers door Sky Sport. Slot’s aantrekkelijke speelstijl en recente prestaties, waaronder het winnen van de Eredivisie vorig seizoen en het behalen van een tweede plaats in de Europa Conference League 2021/22, maken hem een serieuze kandidaat voor Liverpool.

Eerder gaf Slot al aan om open te staan voor een overstap naar de Premier League, iets wat komende zomer zo maar eens werkelijkheid kan worden. Eerst wacht voor de oefenmeester nog met Feyenoord de finale van de KNVB Beker, waarmee hij zijn tweede prijs als trainer kan winnen.