Breaking news

Vitesse komt met update over eigen toekomst: 'Uitspelen seizoen niet in gevaar'

Vitesse komt met update over eigen toekomst: 'Uitspelen seizoen niet in gevaar'

16 april - 19:58 Laatste update: 20:14

Vitesse zal het seizoen voortzetten, ondanks eerdere speculaties over financiële problemen en licentiekwesties. Dit bevestigde de club dinsdagavond via een officieel statement op de eigen clubkanalen. 

De Arnhemse club heeft bevestigd dat de licentiecommissie spoedig een beslissing zal nemen over de toekomst van de club. Vitesse heeft door strategische financiële zetten, zoals het vervroegen van sponsorgelden en seizoenkaartinkomsten, de zekerheid gewonnen dat het seizoen afgerond kan worden. "Alhoewel de club nog enorme uitdagingen heeft kan het wel met enige zekerheid zeggen dat het uitspelen van het seizoen niet (meer) in gevaar is", meldt de club.

Eerder op de avond kwam er nog een update naar buiten rond het besluit van de licentiecommissie van de KNVB over Vitesse. De commissie verwacht snel een besluit over de club die momenteel onderaan staat in de Eredivisie. In februari van dit jaar blokkeerde de KNVB nog de overname van Vitesse door Coley Parry, de baas van Common Group. Hierdoor verkeren de Arnhemmers al lange tijd in onzekerheid, waardoor het uitspelen van het huidige seizoen zelfs niet zeker was. Daar lijk nu in ieder geval geen sprake van te zijn.