Interview

Van der Kerkhof hoopt op langer verblijf PSV-huurling: 'Zou 'm wel bij ons houden'

Van der Kerkhof hoopt op langer verblijf PSV-huurling: 'Zou 'm wel bij ons houden'

01-12-2023 10:45 Laatste update: 11:08

Een langer verblijf van Sergino Dest bij PSV, klinkt voor Willy van de Kerkhof als muziek in de oren. In gesprek met VoetbalNieuws hoopt de clubicoon dat de Eindhovenaren de rechtsachter definitief vast gaan leggen. Geruchten rond een definitieve overstap van Dest naar PSV klinken steeds luider.

Afgelopen zomer keerde Dest op huurbasis terug naar Nederland, waar PSV een optie tot koop wist te bedwingen. De Eindhovenaren zouden de rechtsachter naar verluidt voor een bedrag van tien miljoen euro definitief kunnen overnemen, waar de club zelf hoopt op mogelijke korting. PSV zou spoedig met Barcelona om de tafel willen, om zo de huur om te zetten in een definitieve overname. "Die zouden ze misschien wel moeten gaan lichten", meent Van de Kerkhof. "Maar je weet nooit hoe een speler zich weer verder ontwikkeld. Dat zijn de technieken van de technische directeuren bij de clubs. Maar ik zou hem nu wel bij ons houden", aldus de oud middenvelder.

Dest kwam dit seizoen al vijftien keer in actie voor PSV, waarin de Amerikaans international goed was voor twee assists. Na de recente overwintering in de Champions League kunnen de Eindhovenaren de nodige miljoenen bijschrijven. Eerder gaf Van de Kerkhof tegenover VoetbalNieuws aan dat hij hoopt dat PSV zich komende winter gaat versterken met een centrale verdediger.